Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA – 8.

Nagyon szép és ötletes munkák érkeztek az előző feladathoz. De még nem mindenkitől kaptam meg, igyekezzetek a határidőt betartani!

 2021. április 15. és április 21.

FÉNYKÉPEZÉS 3.

Tudatosabb fotózás – kreatív ötletekkel

 

Újabb feladatot kaptok fényképezés témában, ahol a kreativitás nagy szerepet kap.

Vegyél kézbe egy egyszerű dolgot. Pl. ceruza, kesztyű, olló, kanál, vagy épp alma, krumpli, WC-papírguriga…. igazából mindegy. A tárgyat kell különböző szituációba elhelyezned úgy, más-más megvilágításba, más-más tárgyak közé, más-más helyzetbe kerüljön!
Kétféle megoldás közül válassz egyet:

  1. Fejezz ki érzelmeket a különböző elhelyezések, és megvilágítások által! Pl. boldogság, félelem, elszigeteltség, büszkeség, bátorság, magányosság, unalom, beképzeltség………stb!

Beküldeni 2 fényképet kell, aminek adj címet, a kísérőlevélben nevezd meg azt az érzelmet, amit ábrázolni kívántál!

 

  1. Találj ki egy történetet, és készítsd el a megszemélyesített tárgyad kalandjai c. fotósorozatot. Ki ő? Mi történt vele? Kikkel találkozott? / mint egy film legfontosabb képkockái …. Használhatod a fényképszerkesztőt is!

Beküldeni 3-4 fényképet kell, amit a történetnek megfelelően sorszámozz fel! A kísérő levélben írj a történetről egykis leírást!

 

Javaslatok: Helyezd különböző környezetbe, megvilágításba a tárgyad! Fotózd különböző szögből! /ha alulról fotózod, hatalmasnak néz ki, ha felülről, akkor eltörpül… ha fénybe rakod, inkább pozitív lesz és jobban látszik. Ha fénnyel szemben fotózod, elsötétül, csak a körvonala látszik… de egy a lényeg, GONDOLKOZZ, ALKOSS! Keress a lakásban különböző zegzugokat. /fiók, polc, fotel, sarok….stb., használd a tereket! A helyzetek fejezzék ki az érzelmeket, vagy épp kalandokat!

A kész fotósorozatokat e-mailben küldd el a digitalismana@gmail.com címre április 27-ig! A kísérő levélben írj arról, hogy hogyan tetszett ez a feladat és végül írd alá, hogy be tudjam azonosítani a munkád.

Néhány kép az ihlethez, de ne ezeket reprodukáljátok! Saját ötletedet valósítsd meg!