Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Földrajz 8.

Feladat: Házi dolgozat – jegyet kaptok rá!

Témakör: A szomszéd országok és Közép-Európa – a Tankönyvet, Atlaszt, Munkafüzetet használhatjátok segítségül!

Feladat: az nkp.hu oldalon, a 8. évfolyam, Földrajz, IV. A szomszéd országok és Közép-Európa témakör, 9. Összefoglalás – Európa közepén leckét kell megnyitni. Vagy Tankönyv 140-143.o!
https://www.nkp.hu/tankonyv/foldrajz_8/fejezet_04_osszefoglalas

  1. A térképen megjelölt 10 országot azonosítsátok a jelével Pl. SK – Szlovákia, írjátok oda a fővárost is. (5 pont)
  2. 5 országhoz írjatok egy nevet, jellemzőt a természetföldrajzával (domborzat, tájak, vízrajz, éghajlat, természetes növényzet) kapcsolatban Pl: Ausztria – Alpok magashegység (5 pont)
  3. Az 5 országhoz írjatok egy nevet, jellemzőt a társadalomföldrajzával (mezőgazdaság, ipar, szolgáltatás, népesség), kapcsolatban Pl: Szerbia – jelentős mezőgazdasági területe a Vajdaság (5 pont)
  4. Társítsatok 5 képet egy-egy információhoz a felsoroltak közül vagy általad írt jellemzőhöz és országhoz! Tehát egy képhez 3 dolgot kell társítani!!! Pl.: „A” kép – ipar- és kikötőváros a Duna mentén – Galati – Románia – EU tag (15 pont)
  5. A digitális leckében a Kiegészítő anyagok menüpontban találtok egy Szomszédok halmaza című feladatot. Ezt nyissátok meg, az okosdoboz internetes oldalra visz benneteket egy játékhoz, ahol 5 feladatot kell megoldani. Mindegyik feladatból kérem, írjatok le egy mondatot, ami igaz az adott országra. Pl.: Ausztria – C – Megmásztam egy 3000m magas hegyet. (5 pont)
  6. Európa országai, fővárosai térkép – valaki már megrajzolta, ide beszámítom (5 pont)

Összesen: 40 pont

A megoldásokat írjátok le a füzetbe és május 11. kedden kell beadni majd az iskolában!!!