Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA 7.

Nagyon sok ötletes munkát kaptam, de van, aki még nem küldte az előző feladatot. Kérem, mielőbb pótolja!

2021. április 14. és április 21.

HÍRES MŰALKOTÁS ÚJRATÖLTVE

Egy izgalmas, kreatív feladat vár rátok! Keress egy közismert képzőművészeti alkotást a neten, ami megtetszik!

 Két feladat közül válassz egyet:

  1.  Gondold újra, és próbáld meg teljesen más, akár oda nem illő eszközökből kirakni! Helyezd úgy el a tárgyakat, hogy az összhatása olyan legyen, mint az általad kiválasztott híres kép, festmény! Ehhez válassz klasszikus képet Picasso, Van Gogh, Csontváry… stb.! Lényeg, hogy gondolkozz, és alkoss, hozz létre egy új képet össze nem illő dolgokból!! Nézz körül a konyhaszekrényben, ruhásszekrényben, régi legós, rajzeszközös, vagy épp gombos dobozban, magokat, lisztet, különböző tésztákat is felhasználhatsz, bármit, ami épp a kezed ügyébe akad… Nem árt, ha kerítesz a fotó elkészítéséhez egy semleges terítőt, asztallapot, padlót, amire leteszed, összerendezed a tárgyakat!

Itt is találsz híres képeket:
https://hu.pinterest.com/kapamel/rajz%C3%B3ra-h%C3%ADres-festm%C3%A9nyek/

 

  1.  Keress egy híres portrét a neten, ami megtetszik, és jelenítsd meg élőben! Ha van kedved, öltsél magadra hasonló ruhákat, sminkelhetsz, vedd magad körbe hasonlóan, ötletes tárgyakkal, ami picit hasonlít egy festményre! Ha elkészültél, fotózd le, vagy valakivel fotóztasd le magad!
    Itt lesznek jó példák az átalakításra:
    https://hu.pinterest.com/pin/561120434828673387/

Mindkét esetben két képet várok, küldd át az eredeti művet és az általad alkotott művet!
E-mailben küldd el a digitalismana@gmail.com címre április 20-ig! A kísérő levélben írd meg az eredeti mű alkotójának nevét és a mű címét és hogyan tetszett ez a feladat és végül írd alá, hogy be tudjam azonosítani a munkád.

Mindenkinek jókedvű alkotómunkát kívánok!