Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Nyelvtan 7.

Folyamatosan oldjátok meg a munkafüzetben megadott ismétlő feladatokat az 54-61. oldalon! Küldeni nem kell, szünet után ellenőrzöm.

Hat oldalt kellett másolni március 26-ig Mikszáth: A Balóthy-domínium című művéből (Irodalom tankönyv 169-171.o.). Úgy beszéltük meg, hogy nem kell elküldeni, most mégis azt kérem, hogy küldjétek el, mivel szünet után még nem mehetünk iskolába. Az oldalakat számozzátok a

Az új határidő május 14. Mikszáth: A néhai bárány című novellájából (Irodalom tankönyv 161-166.o. kell hat oldalt másolni. Ha ezzel kész vagytok, több nem lesz ebben a tanévben, csak annak, aki a kettesért küzd. Ezt nem kell küldeni, reméljük, májusban meg tudom nézni.

A minőségjelző

1.A következő online órán részletes magyarázatot, vázlatot, elemzési mintákat és még házi feladatot is kapsz. Kattints a linkre, nézd meg figyelmesen, a feladatokat készítsd el a szerdai órára!

https://www.youtube.com/watch?v=D7NExWgsEkg&t=2s&ab_channel=KrisztinaCsarank%C3%B3

Egy másik videó segítségével gyakorolhatod a minőségjelzők felismerését. Ismétlés is, hiszen a mondatban mindig megjelöljük az összes eddig tanult mondatrészt. Akinek nehezen megy a mondatrészek felismerése, mindenképpen figyelmesen nézze meg, jó gyakorlás.

https://www.youtube.com/watch?v=Hq9xW2BiGwU&ab_channel=Videotan%C3%A1r-digit%C3%A1listananyag

  1. Olvasd el a tankönyv magyarázatát (77. o. közepétől a 78. o. közepéig)!

Írd le a füzetbe a minőségjelző fogalmát, szerepét, kérdéseit, jelölését, a videók segítségével a kifejezőeszközöket! Tanuld meg!