Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Ének 7.

Liszt Ferenccel kapcsolatos kérdéssort tartalmaz az alábbi linken elérhető kvíz, segítségével ki tudod egészíteni a következő szöveget. A kiegészített szöveget be kell írni a füzetbe és el kell küldeni nekem, ez alapján is értékelem az áprilisi munkát. A kvízben azonnal megjelenik a helyes megfejtés, akár jó, akár rossz válaszra kattintottál. Minden kérdéshez tartozik egy magyarázat, ami kattintás után azonnal megjelenik, ebben is találsz megoldást a szöveg kiegészítéséhez. Ami még segíthet, Liszt Ferencről a tankönyv 74-77. oldalán olvashatsz.

Liszt Ferenc ………………………. született 1811-ben. A Régi Zeneakadémia 1. emeletén található a ……………………………………… A Koronázási misét Liszt ……………………………. császár tiszteletére írta. Lánya, Cosima ………….……. német operaszerző felesége lett. J. S. ……….. barokk szerző nevének betűiből írt fúgát. Bár nem beszélt magyarul, mindig magyarnak vallotta magát, a nagy pesti …………….. hírére jótékony koncerteket adott. Zenéjét filmekben és rajzfilmekben is felhasználták, a ………………. egyik epizódjában a ……………………………… hallható.

https://www.fyrebox.com/play/mit-tudsz-liszt-ferencrol_pDy4KDq5J?fbclid=IwAR193jKFbemBNCgO_hDnhDOFXRyrIZz5RMy7dOa0NJRcdubTgUpbexz1cnc

Az utolsó mondathoz kapcsolódik egy videó, nézd meg!

https://www.youtube.com/watch?v=E1JKd1C7izQ