Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Ének 6.

Kedves gyerekek!

Wolfgang Amadeus Mozarttal kapcsolatos kérdéssort tartalmaz az alábbi linken elérhető kvíz, segítségével ki tudod egészíteni a következő szöveget. A kiegészített szöveget be kell írni a füzetbe és el kell küldeni nekem. Ha valamiért ezt nem tudjátok megtenni, akkor azt szeretném kérni, hogy a személyes találkozáskor, tanórán mutassátok meg nekem a munkátokat.

A kvízben azonnal megjelenik a helyes megfejtés, akár jó, akár rossz válaszra kattintottál. Minden kérdéshez tartozik egy magyarázat, ami kattintás után azonnal megjelenik, ebben találsz megoldást a szöveg kiegészítéséhez. Ami még segíthet, a tankönyv 84. oldalán található.

https://www.fyrebox.com/play/kvizjatek-zeneiskolasokna_7jJgmzod5?fbclid=IwAR2bkcpfe3GnlwN80CxKKXsUIy9_yxA5B5z6meMAqZ4p3Ewu6Z1bUh7svvw

Az Amadeus szó jelentése ……………………………………. Mozart ……………………………………..városában született ……………… ban, szülőháza ma  Ausztria leglátogatottabb múzeuma. A Varázsfuvola című …………………………ban Papageno, a madarász hangszere a bűvös …………………………….. Az …….. királynője az egyik leghíresebb szoprán szerep. A Szöktetés a ……………………… című operában török szereplőkkel találkozhatunk. Mozart utolsó szimfóniájának fantázianevét egy ………………………………… köszönhetjük, aki a mű fenséges voltát emelte ki. Mozart művei között számos divertimentot is találunk, az olasz divertire szó azt jelenti, …………………………………. A fiatalon elhunyt szerző utolsó műve a ……………………, amit tanítványa, Süssmayr fejezett be.