Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Ének 5.

Nyisd ki a tankönyvet a 74. oldalon! A Haj ki kisze, haj című dal szövegét olvasd el, majd olvasd el a dal alatt található szöveget is! A dalhoz csak több megközelítően hasonló dalt találtam az interneten, idetettem egyet, hogy meg tudd hallgatni. Miközben hallgatod a dalt – lehet, többször is kell majd -, kövesd a dal kottáját. Ha úgy véled, hallod, hol, melyik ütemben van az eltérés a dallamban – a szövegben rengeteg az eltérés, azt ne vedd figyelembe – írd be a füzetedbe a dal címét, az ütem számát, fényképezd le, és küldd el nekem. Ez szorgalmi feladat (két részből áll, folytatása lesz lentebb, ne siess a fényképezéssel), de ha ügyes vagy, akár ötös osztályzat is lehet belőle. Időd van rá bőven, elég a tavaszi szünet után elküldeni.

https://www.youtube.com/watch?v=tT1xJgnbxJo&ab_channel=ZeneOvi-Topic

A következő, 75. oldalon a Ma van Húsvét napja cím van pirossal bekeretezve. Ez azt jelenti, ezt a dalt ismételjük, mielőtt elkezdjük megtanulni az új dalt. Nem gondolom, hogy ezt tanultátok, de mivel eléggé közismert húsvéti dalról van szó, ide teszek két videót: egyet, amelyikben benne van a dal szövege, és egy másikat, egy igen vidám előadásban. Ha tetszik, próbáld meg énekelni az előadókkal!

https://www.youtube.com/watch?v=flsscRJrpfw&ab_channel=ZeneiM%C5%B1hely

https://www.youtube.com/watch?v=DVIhcUI02RY&ab_channel=V%C3%A1rkertBaz%C3%A1r

A 75. oldalon található dalhoz is csak hasonlót találtam, ezért a szorgalmi feladatnak az lesz a második része, hogy ennek a dalnak is beírod a címét a füzetbe, és az általad másnak hallott ütem számát. Ismétlem, szorgalmi, nem kötelező feladat!

https://www.youtube.com/watch?v=-5jE3Y4z-Gs&ab_channel=Fakutya-Topic