Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Hittan 1.

Jézus Krisztus feltámadása

feladat: A kedves szülők olvassák fel a következő szentírási szakaszt, s a gyerekek pedig rajzolják le, hogy is képzelik el Jézus feltámadását!

János 20,1-10

A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Észrevette, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit kedvelt Jézus, és hírül adta nekik: „Elvitték az Urat a sírból, s nem tudni, hova tették.” Péter és a másik tanítvány elindult és a sírhoz sietett. Mind a ketten futottak. De a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, s látta a gyolcsot, de nem ment be. Nem sokkal később Péter is odaért, bement a sírba és ő is látta az otthagyott gyolcsot meg a kendőt, amellyel a fejét befödték. Ez nem a gyolcs közt volt, hanem külön összehajtva más helyen. Most már a másik tanítvány is bement, aki először ért oda a sírhoz. Látta és hitt. Eddig ugyanis nem értették az Írást, amely szerint föl kellett támadnia a halálból. Ezután a tanítványok visszatértek övéikhez.

Rajzaitokhoz segítséget nyújt a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=gDKizoHRc-U    

Az alábbi képek is segíthetnek a rajzban:
https://www.google.com/search?q=j%C3%A9zus+felt%C3%A1mad%C3%A1sa&rlz=1C1GCEA_enHU922HU922&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwix9PjP0OvvAhV5CRAIHdcTBxoQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1280&bih=913  

hittanos dal:  Hallgassátok és énekeljétek  a következő dalt!

https://www.youtube.com/watch?v=6Y2QidF26v4   Föltámadt, Alleluja!

Elkészített feladataidról a fotót a digioktatasnorbi@gmail.com címre küld el!